keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Mitä tuokaan uusi mediavuosi tullessaan?

Elämme vuotta 2008. Viime vuoden viimeisellä viikolla luin kolumnin, jossa todettiin internetin lyöneen vuonna 2007 kampoihin printtimedialle; siis ihan oikeasti. Printtilehdet panostivat nettilehtiinsä yhä enemmän ja painosmäärät olivat jo hienoisessa laskussa.

Itse en ole uskonut siihen, että printtilehdet mihinkään katoaisivat, mutta myönnän jo itsekin silloin tällöin silmäileväni uutisotsikoita netistä. Nopeus ja ajantasaisuus kieltämättä kiehtovat. Voin vain kuvitella, kuinka paljon enemmän ne kiehtovat itseäni nuorempaa ns. nettisukupolvea. Ehkä jopa niin plajon, että säästövimmassa päivälehti saa väistyä.

Mielestäni vuonna 2007 mediakentällä tapahtui paljon. Internetin sosiaaliset mediat löivät Suomessa läpi ja printtilehdistössäkin viikko ilman mainintaa blogeista ja facebookeista on harvinaisuus -onko sellaista enää?

Tuntuu hassulta, että printtimedia valitsee kilpailussa sähköisen median kanssa aseekseen kilpailevan tahon sisällöistä keskustelun. Etenkään kun sävy ei ole yksinomaan negatiivinen.

Tänä vuonna edessä on kunnallisvaalit. Olen jo lukenut eräästä ilmaisjakelulehdestä uutisoinnin henkilöstä, jolla on "suuren maailman tyyliin" blogi. Ensin nauroin uutiselle: entä sitten? Kymmenillä, sadoillakin saman alueen ihmisillä on oma bloginsa.

Sitten tajusin: henkilöhän rakentaa todennäköisesti tulevaa vaalikampanjaansa bloginsa avulla. Kyse ei siis ollutkaan vitsistä, vaan nerokkaasta tiedottamisesta. Tehkääpä perässä niin kauan kuin toimittajat eivät uutisten tällaisten tarkoitusperiä hoksaa...

Tässä yhteydessä lienee syytä mainita, että tällä blogilla ei ole poliittisia tarkoitusperiä. En aio valtuustoehdokkaaksi, eikä edes eduskunta kiinnosta. Blogisisältöjeni subjektiivisuutta en silti kiistä.

Ei kommentteja: